Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sommer koncert med Ars Nova

Sommer koncert med  Ars Nova
19
JUL
Dato
Torsdag d. 19. juli 2018, Kl. 20:00 til kl. 21:30
Pris
Gratis

Ars Nova

Ars Nova er et verdens førende ensembler på sit felt. Vi har vores egen koncertserie i København og turnerer jævnligt i udlandet.

Vi kan synge følgende sommerlige program

Gerald Finzi      My spirit sang all day
Clear and gentle stream
John Wilbye      Sweet honey-sucking bees
Adieu sweet Amaryllis
Thus saith my Cloris bright

Paul Hillier        To see a world
Moira Smiley     Time in our voices      
Toivo Tulev       Summer Rain


Per Nørgård      Maya Danser
Jeg hører Regnen
Pelle Gudmundsen-Holmgreen    May, Decay
John Wilbye       Draw on sweet nightThomas Kiørbye

ARS NOVA Copenhagen blev grundlagt i 1979 og har for længst etableret sig som et af verdens fineste vokalensembler. Ensemblets chefdirigent og kunstneriske leder siden 2003 er den anerkendte engelske dirigent Paul Hillier. Ensemblet har specialiseret sig i fortolkningen af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, der udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærksomhed overalt i verden – og har igennem årene turneret i mere end 35 lande. Med en årlig koncertsæson i København og Århus, adskillige koncerter i det øvrige Danmark og tilbagevendende turnéer verden over, er gruppen i dag mere efterspurgt end nogensinde. I 2015 besøgte Ars Nova bl.a. Kina på en længere turné, som en del af det danske kulturfremstød, Ukraine og Tjekkiet og i 2016 samtlige nordiske lande, Tyskland og Schweitz.

Ars Nova har indspillet en lang række CDer, der har vundet adskillige priser; heriblandt en Grammy for The Little Match Girl Passion med musik af David Lang (med Theatre of Voices på Harmonia Mundi). Den seneste udgivelse er First Drop fra april 2017 med værker af bl.a. David Lang, Michael Gordon, Louis Andriessen, Steve Reich, Terry Riley og Howard Skempton (Cantaloupe). CD'en har modtaget topanmeldelser i den internationale presse.

Heinrich Schütz har en helt særlig plads hos Ars Nova, idet gruppen i årene 2008-2011 har indspillet komponistens samlede dramatiske værker til påske og jul. De fire CDer (Dacapo) har høstet utallige roser i både ind- og udland. I forlængelse heraf blev gruppen i oktober 2014 inviteret til at være artist in residence ved den tyske Heinrich Schütz Musikfest i og omkring komponistens hjemby Dresden.

Andre nyere udgivelser er Creator Spiritus med musik af Arvo Pärt og The Christmas Story (Harmonia Mundi), Gallos Y Huesos | Notker med musik af den argentinske komponist Pablo Ortiz (Orchid Classics) og The Golden Age of Danish Partsongs (Dacapo) med musik af en perlerække af de bedste danske vokalkomponister fra de seneste 200 år.