• Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 23. juli 2019, Kl. 20:00 til kl. 21:30

“Kunsten at røre”, solokoncert for orgel, klarinet og lydskaber

Poul Udbye Pock-Steen, orgel, organetto, sequencing

Tine Maj Kofoed Antonsen, klarinet, basklarinet

Programmet er bredt favnende med musik fra det 12. århundredes Codex Calixtinus til senromantiske Max Reger og vor tids Oliver Messian, altsammen rammet ind af små korte computergenerede lydskaber.

Amplituder
Program:

Gabriel Fauré (1845-1924):   Kyrie eleison fra Messe Basse
Magister Albericus (12. årh.):  Benedicamos trope
Olivier Messiaen (1908-1992):  Abime des Oiseaux (Fuglenes afgrund) for soloklarinet 3. sats fra ”Quatour pour la fin de temps” (Kvartet til tidens ende)
Pedro de San Lorenzo (17. årh.): Tiento, orgelstykke + basklarinet
Max Reger (1873-1916):  Romanze i G-dur
Joseph Gabriel Rheinberger (1839-1901): Andante Pastorale
Ukendt/ folklore  La Pastora Arr. Poul Udbye Pock-Steen
Tielman Susato (ca. 1510-1570): 3 dansesatser Arr. Poul Udbye Pock-Steen

Tine Maj Kofoed Antonsen, klarinet og basklarinet Poul

Udbye Pock-Steen, orgel og organetto
Tine Maj Kofoed Antonsen er uddannet klarinettist og debuterede fra solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium i 2015. Som freelancemusiker spiller Tine ofte i landets symfoniorkestre. Desuden brænder hun for kammermusikken, hvor hun boltrer sig i mange sammenhænge, blandt andre med blæser-kvintetten Qvindetta, og ofte i kirker sammen med organister. Tine er med i mange  forskellige musikalske projekter, og så brænder hun for at formidle musikken til børn og unge.
Poul Udbye Pock-Steen's hovedinstrument er kirkeorglet, med speciale i historiske orgler og positiver samt det lille middelalderinstrument man kalder for organetto eller portativ. Ellers er PUP overvejende autodidakt, med en sund skepsis overfor musikkens “institutioner” og en vis hang til at gå mod strømmen. PUP har siden 1995 arbejdet professionelt som underviser, musiker, orkesterleder, og producer i Danmark, Spanien og Cuba.
***********
I forhold til orglet er klarinetten et meget nyt og moderne instrument. Det er ikke skrevet meget original-musik for besætningen orgel-klarinet, da deres hovedrepertoire ligger i forskellige tidsperioder.  Derfor må man opfinde sit eget repertoire og ”stjæle” musik for andre besætninger, eller man komponere sine egne værker. Til koncerten spilles der både musik af orgelmusikkens store komponister Rheinberger og Reger og fra klarinetrepertoires franske komponist Messiaen. Derudover har organist og komponist Poul Pock-Steen komponeret musik til lejligheden.