Menighedsrådsvalg 2024
Resultat af valgforsamlingerne den 17. september 2024 i Helsinge Sogn og Valby Sogn samt den ekstraordinære valgforsamling den 8. oktober 2024 i Helsinge Sogn
Der er i alt 12 pladser i det nye fælles menighedsråd (Helsinge-Valby Sognes Menighedsråd). 9 af pladserne er reserveret til Helsinge Sogn. 3 af pladserne er reserveret til Valby Sogn.
Fra Helsinge Sogn blev valgt:
- Allan Thomsen (valgt den 17/9)
- Jens-Erik Engelbrecht (valgt den 17/9)
- Trine Norby (valgt den 17/9)
- Philip Gates (valgt den 17/9)
- Carsten Skovbo Frederiksen (valgt den 17/9)
- Martin Fjallstein (valgt den 17/9)
- Ejvind Hartmund (valgt den 17/9)
- John Emil Patrunck (valgt den 17/9)
- Hanne Nobel (valgt den 8/10)
- Stedfortræder 1: Lise Westborg (valgt den 8/10)
- Stedfortræder 2: Tina Jensen (valgt den 8/10)
- Stedfortræder 3: Jytte Annie Jensen (valgt den 8/10)
Fra Valby Sogn blev valgt:
- Anette Kampf (valgt den 17/9)
- Julia Helga Teglsbo (valgt den 17/9)
- Lis Cronberg (valgt den 17/9).
Der blev ikke valgt nogen stedfortrædere.
Der er ikke blevet udløst et såkaldt "afstemningsvalg", så resultatet af valgforsamlingerne er det endelige resultat.
Opstart af det nye menighedsråd
Det nye fælles menighedsråd hedder "Helsinge-Valby Sognes Menighedsråd". Funktionsperioden starter den 1. december 2024 og varer 2 år. Der afholdes normalt et konstituerende møde i slutningen af november.
Hvad laver menighedsrådet?
Menighedsrådet har det lokale ansvar for kirken og dens ledelse og drift. Kirken er fuldstændig afhængig af frivillige kræfter i menighedsrådet. Kirken har selvfølgelig nogle ansatte, der udfører en masse opgaver i dagligdagen, men det er menighedsrådet, som er arbejdsgiver (for alle andre end præsterne) og har det overordnede ansvar for aktiviteterne, økonomien og de historiske bygninger. Det er altså en unik mulighed for at engagere sig i den lokale kirke og tage ansvar for dens drift og fremtid og at gøre en forskel for andre. De enkelte menighedsrådsmedlemmer har forskellige opgaver inden for aktiviteter, socialt arbejde, økonomi, personale og bygningsvedligehold. Vi holder selvfølgelig møder, men det vigtigste er de praktiske opgaver, hvor vi lykkes med at skabe et interessant kirkeliv i nogle smukke rammer til glæde for menigheden og lokalsamfundet i Helsinge.